Informasjon om kursene / praktisk veiledning.


På denne siden finner du informasjon om kursene:


  • Å bli lykkelig
  • Å ta gode valg
  • Å endre din atferd
  • Å jobbe med deg selv
  • Å løse problemer


All praktisk informasjon om kursene (varighet, metode, priser) finner du på kurssiden.

Har du spørsmål og/eller vil du starte med kurs/praktisk veiledning?

Ta kontakt via e-post. info@kaiehuset.no.
Du får vanligvis svar i løpet av noen timer.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Å bli lykkelig Kurs


Alle kan bli lykkelig, men ingen forteller deg hvordan du kan oppnå det. Jeg kan lære deg det. Det handler bl.a. om valgene du tar og hvordan du tar ansvar. Jeg lærer deg på møtene hvordan du kan gjøre det. Etter det kan jeg veilede deg gjennom prosessen når du trenger det. 


Å bli lykkelig er ikke noe som skjer over natten. Det er en prosess og tar mye tid. Du vil oppleve positive utviklinger i løpet av prosessen, men det tar ofte år før du virkelig når målet ditt.

Dette avhenger også av din nåværende situasjon og hvor godt du bruker ferdighetene du lærer.


Nøkkelord: Å ta gode valg, selvtillit, disiplin, god kontakt med deg selv, føle deg bra, bli sterkere personlig og sosialt, forstå og kommunisere prosesser, ærlighet og tillit.


 - - - Å ta gode valg kurs


Vi tar kanskje hundrevis av valg hver dag. Å ta gode valg er ekstremt viktig. Fordi hvert valg har konsekvenser. Og hundrevis av små valg sammen bestemmer livet ditt. Så det er viktig å være oppmerksom på.


Nøkkelord: Å ta gode valg, årsaker og konsekvenser, små og store valg, tanker, følelser, reaksjoner fra andre, hjelp og støtte, selvstendighet, selvtillit. løse problemer og konflikter, hva kan du gjøre når du tar feil valg, refleksjon.


- - - 


Å endre din atferd Kurs


Å endre atferden din kan være spennende og overveldende. Hvordanbegynner du? Hvordan gjør du det? Hvordan gjør du det til en suksess? Sammen ser vi på hva du trenger og jeg lærer deg hvordan du gjør det på en måte som passer deg.


Nøkkelord: Sette realistiske mål. Motivasjon. selvtillit. Forstå prosesser. Fallgruver. Å takle oppturer og nedturer. Disiplin. Reaksjoner fra andre. Valg og konsekvenser.- - - 

Å jobbe med deg selv Kurs


I dette kurset vil jeg lære deg hvordan du kan forbedre deg selv og ditt liv og lære deg nye ferdigheter. Ved å forbedre og utvide dine personlige og sosiale ferdigheter kan du fungere bedre i hverdagen og blir livet ditt enklere og bedre.


Så vi jobber for eksempel med hvordan du kan ta bedre vare på deg selv. Men også at du f.eks lærer å sette grenser. Eller å kommunisere dine behov. Eller at du planlegger oppgaver bedre, slik at du opplever mindre stress.


Kurset er tilpasset deg, hva du trenger og hva du vil lære. Så du bestemmer hvilke ferdigheter du vil oppdatere og/eller oppgradere og vi gjør det på en måte som passer deg. Med en ny (og forbedret) versjon av deg selv kan du gi livet ditt et positivt løft.


- - - 


Å løse problemer Kurs


Å løse problemer er ikke lett. Spesielt hvis du ikke har lært hvordan du kan gjøre det. Jeg kan lære deg ferdigheter du trenger for å løse problemer og sammen kan vi se på problemene du har. Jeg løser ikke problemene dine, men jeg kan tenke med deg og lære deg ferdighetene du trenger. Fordi jeg har kunnskap og erfaring med problemer og å løse problemer, med folks atferd og andre ember, kan jeg ofte forklare deg ting du ikke forstår ennå. Jo bedre du forstår problemet og atferden, jo bedre kan du løse problemene.


Viktige temaer: Janteloven. Å være ærlig mot seg selv og andre. Kommunikasjon. Å ta gode valg. Å ta ansvar. Å forstå din egen og andres oppførsel. Og hvordan du kan reagere på andres reaksjoner.


 - - - 


For alle kurs/praktisk veiledning gjelder:

Kurset/praktisk veiledning tilpasses ditt prosjekt eller det du trenger eller ønsker å lære. Beskrivelsen på denne siden er generell. Så hvis det du ønsker å lære ikke passer til beskrivelsen av kurset/praktisk veiledning, ta gjerne kontakt for å diskutere. Kanskje jeg kan hjelpe deg likevel. Hvis jeg ikke kan hjelpe deg, sier jeg det ærlig.


Gå til kurssiden