Kaiehuset feirer 5-årsjubileum

juni 2024- - - - -


Kaiehuset 5-årsjubileum 


Hurra! Kaiehuset feirer 5-årsjubileum. For fem år siden oppsto ideen om å etablere Kaiehuset fordi mange hadde spørsmål om dataprogrammer og internett, samt personlige og sosiale ferdigheter.

Jeg ønsket å gjøre det litt annerledes enn andre bedrifter som tilbyr kurs. Jeg gjennomførte en liten spørreundersøkelse og det viste seg at folk gjerne ville haveiledning 1:1 eller i små grupper.


Kaiehuset var aktiv på ulike sosiale medier som Facebook, Twitter og Bluesky. Nå kun på Bluesky. En uke skriver jeg om grunnleggende datakunnskaper. Den andre uken skriver jeg om personlige og sosiale ferdigheter. Dette har resultert i mange interessante og lærerike samtaler med følgere fra hele landet. 


Det er veldig interessant og lærerikt å jobbe med så mange forskjellige mennesker og bedrifter. Folk i alle aldre. nordmenn og utlendinger. De fleste kurs/praktisk veiledning på norsk, men noen ganger også på engelsk eller litt av andre språk. 


I tillegg til kurs/praktisk veiledning, hjelper og støtter Kaiehuset små bedrifter og samfunnet. For eksempel ved å lage grupper der små bedrifter kan jobbe sammen eller ved å organisere "Vi er samfunnet". Interessen for dette er økende og Kaiehuset vil fortsette med dette i fremtiden.


Vi ser at samfunnet er i endring. Situasjonen blir ofte verre før den blir bedre. Men flere og flere ønsker at deres og andres liv skal bli bedre. Og gruppen som virkelig jobber aktivt med dette blir større.

Kaiehuset vil de neste årene fortsette å undervise og veilede mennesker og bedrifter. Jeg ser frem til samarbeid med nåværende og nye kunder.

Jeg håper vi kan hjelpe og støtte hverandre og jobbe sammen mot et bedre liv og samfunn for alle.- - - 

En kunde skriver:


Hei Marleen!


Takk for hjelp og god veiledning til å bygge hjemmeside! Dette er du god på. Raske svar,  god kommunikasjon og fleksibilitet er suveren kompetanse for å hjelpe slike som meg!


Hilsen Arne J.


Navnet

Navnet Kaiehuset har å gjøre med kaier. Kaier er fugler, fra kråkefamilien. De er kjent for å være veldig sosiale og for å hjelpe hverandre. Spesielt unge uerfarne fugler blir hjulpet av de eldre fuglene med mer erfaring. De kommuniserer mye med hverandre. Det er skrevet bøker om betydningen av lydene de lager. De er også veldig smarte og i stand til å løse problemer på en kreativ måte. Dette er også ting som Kaiehuset står for. Sosial, hjelpende, kreativ måte å løse ting på, kommunikasjon, osv.

- - - - -

Bakgrunn


Vi lever i en tid hvor mye skjer på kort tid. Alt må være bedre, annerledes, raskere, mer, større, mer imponerende, og så videre. Det er litt som en storm der vi kommer ut som tapere. For vi vet ikke lenger hva som er rett eller galt. Vi vet ikke hvordan vi skal gjøre ting lenger. Vi mister oss selv, vi mister hverandre, og digitalt ser vi ikke lenger skogen for trærne.


Jeg lærer folk det de trenger på det personlige, sosiale og digitale området, for å gjenoppbygge, utvide eller styrke grunnlaget. Slik at folk blir selvhjulpne igjen og har et godt grunnlag igjen, verktøy å jobbe med og at de kan fortsette selvstendig med en positiv og selvsikker følelse.


- - - - -

Samarbeidet med kundene


Jeg liker veldig godt å jobbe med kunder. De har alle flotte prosjekter og mål å jobbe med. I begynnelsen må vi bli litt kjent med hverandre. Men ting går ofte fort bra.


Det er fint at kurset/praktisk veiledning er så fleksibelt. Noen mennesker lærer litt saktere eller raskere enn andre. Noen synes det er vanskelig å starte kurset. Noen ganger er det øyeblikk i kurset som er vanskelige.

Alle har sine egne utfordringer. Men ved å snakke sammen og virkelig se nøye på hva noen trenger, kan vi relativt raskt sikre godt samarbeid og nyttig og effektivt innhold i kurset.


Det er fint å se at kundene ikke helt vet hvordan de skal gjøre noe i starten, men at de vokser og blomstrer i løpet av kurset. De lærer ferdighetene, de blir vant til dem og de begynner å bruke dem mer og mer selvstendig. Jeg liker veldig godt å hjelpe folk med dette, og jeg liker å se hvor godt det fungerer.


Det er viktig for meg at andre mennesker har et godt liv og kan følge hjertet sitt med det de har lyst til å gjøre eller oppnå. Det er fint hvis du kan lære ferdighetene du trenger for å gjøre det. Det gjør meg glad å kunne hjelpe folk med de «puslespillbitene» som mangler, og se hvordan det har en positiv effekt på dem som person, på livet deres, på jobben eller hva de enn driver med.


Noen ganger gir kurset ikke kun positive resultater på det vi jobber spesifikt med, men gir kunnskapen og ferdighetene også uventede positive resultater eller effekter for noe annet. Det er veldig hyggelig å høre.- - - - -


Sommerbok


Det er bursdag til Kaiehuset. Og hva er en bursdag uten gaver? Jeg vil derfor gjerne gi deg en liten gave. I månedene juni, juli og august får du Kaiehuset sommerbok gratis.


Sommerboken er en PDF. Sommerboken inneholder noen tips om grunnleggende datakunnskaper og personlige og sosiale ferdigheter. Den inneholder også noen øvelser. 


Temaer i sommerboken er bl.a. småprat, positivitet og negativitet, apper, personvern og sosiale medier.


Sommerboka er for voksne.


Det er tre måter å få sommerboken på.

  1. Start kurs/praktisk veiledning i juni, juli eller august 2024, så får du sommerboken gratis etter første møte.

  2. Kjøp noe i nettbutikken i juni, juli eller august 2024. Da får du sommerboken gratis, når du får fakturaen.

  3. Send meg en epost i juni, juli eller august 2024 og fortell hvorfor du ønsker å få sommerboken. E-postadressen er: info@kaiehuset.no


Din e-postadresse vil kun bli brukt til det du kontakter Kaiehuset for. Du får ikke automatisk nyhetsbrevet. Du må registrere deg for dette selv.


- - - 

En kunde skriver:


I had take small course from Marleen to use Fiken. I must say she is extremely patient and explains things very well and in detailed manner.

She also helped me with getting things in my fiken system and finally i could do bankavstemning correctly. She is very detailed and explains things patiently.

You can loose patience but she will not. Awesome quality to be a teacher.


- - - - -


Vi er samfunnet


I 2023 arrangerte Kaiehuset «Vi er samfunnet» for første gang. I en måned, 30 dager, skal deltakerne frivillig gjøre små aktiviteter for å fremme et godt, trivelig og sosialt samfunn.Deltakelse er gratis.


Aktivitetene bidrar til god sosial kontakt, hjelper folk som har lite penger, støtter små bedrifter og mye mer.


I 2024 var den andre "Vi er samfunnet". Og i 2025 arrangerer Kaiehuset det kanskje igjen. Det er hyggelig hvis du også blir med.


Vil du lese mer om Vi er samfunnet? Da kan du se på oppslagstavlen. Vil du lese og/eller gjøre aktivitetene? De kommer snart i nettbutikken.- - - - -

Tips!


Vil du holde deg oppdatert om Kaiehusets kurs og aktiviteter? Lagre denne nettsiden i dine favoritter og meld deg på nyhetsbrevet. Nyhetsbrevet er gratis og kommer kun en gang i måneden. Vil du ha Kaiehusets visittkort? Ta kontakt via e-post, så sender jeg et visittkort til deg i posten.