Historien


Kaiehuset ble opprettet i juni 2019.


Bakgrunn


Vi lever i en tid hvor mye skjer på kort tid. Alt må være bedre, annerledes, raskere, mer, større, mer imponerende, og så videre. Det er litt som en storm der vi kommer ut som tapere. For vi vet ikke lenger hva som er rett eller galt. Vi vet ikke hvordan vi skal gjøre ting lenger. Vi mister oss selv, vi mister hverandre, og digitalt ser vi ikke lenger skogen for trærne.


Jeg lærer folk det de trenger på det personlige, sosiale og digitale området, for å gjenoppbygge, utvide eller styrke grunnlaget. Slik at folk blir selvhjulpne igjen og har et godt grunnlag igjen, verktøy å jobbe med og at de kan fortsette selvstendig med en positiv og selvsikker følelse.


Kunnskap og erfaring


Mine yrker er sosial pedagogisk arbeider og informasjonsspesialist.

Jeg har kunnskap om ulike målgrupper, atferd, hva de trenger og hvordan de fungerer i dagliglivet. I tillegg har jeg kunnskap om alt som har med informasjon å gjøre. Som bl.a. arkivering, søke og finne informasjon, kommunikasjon, brukervennlighet av systemer, nettsider, apper, enheter og så videre.


I Kaiehusets kurs og praktisk veiledning bruker og kombinerer jeg denne kunnskapen og tilfører egen kunnskap, erfaringer og observasjoner fra dagliglivet.


Jeg er vennlig, positiv og tålmodig. Jeg er ærlig og direkte, men selvfølgelig på en god måte og med gode intensjoner. Jeg synes det er viktig at du får god hjelp som virkelig er nyttig og verdifull for deg. Så du trenger ikke å gjøre ting på min måte, men vi undersøker og oppdager sammen hva som er den beste måten for deg.


Navnet

Navnet Kaiehuset har å gjøre med kaier. Kaier er fugler, fra kråkefamilien. De er kjent for å være veldig sosiale og for å hjelpe hverandre. Spesielt unge uerfarne fugler blir hjulpet av de eldre fuglene med mer erfaring. De kommuniserer mye med hverandre. Det er skrevet bøker om betydningen av lydene de lager. De er også veldig smarte og i stand til å løse problemer på en kreativ måte. Dette er også ting som Kaiehuset står for. Sosial, hjelpende, kreativ måte å løse ting på, kommunikasjon, osv.

Målgruppe og kunder


Kaiehuset tilbyr kurs/praktisk veiledning, både til privatpersoner og bedrifter.


Kaiehuset har de siste årene gitt kurs/praktisk veiledning til mange privatpersoner og bedrifter. Personer i alderen 15 til 70+ år. Hovedsakelig til innbyggere i Norge, men noen ganger også i utlandet. Hovedsakelig på norsk og engelsk, men også på andre språk.