Kaiehusets avis


Velkommen til K-avis, Kaiehusets avis. Med nyheter, innlegg på sosiale medier, tips og mer. Artiklene er i tilfeldig rekkefølge.- - - - -


Personlige og sosiale ferdigheter - 20 mars 2024 - Sosiale medier


Når noen skuffer deg, svikter deg eller lar deg i stikken, gir det mange negative følelser. Det gjør vondt, du føler tristhet, du er såret. Ofte vet du ikke hvorfor det skjer, dere forstår hverandre ikke.Mange vil gjerne bare glemme det, slutte å tenke på det, det gjør for vondt.


Likevel er det viktig å gjøre noe med det, å snakke om det, å jobbe med det. For ellers skaper det problemer senere i livet. Fordi du mister tilliten til deg selv og andre. Det fortsetter å gjøre vondt i alle disse årene og noen ganger dukker det plutselig opp igjen.


Fordi du innerst inne er knust i tusen biter, er det smart å ta et kurs der du på nytt lærer hvordan du kan kommunisere, hvordan du setter grenser og beskytter deg selv, hvordan du elsker deg selv igjen osv. Slik at du blir "hel" igjen, slik at de 1000 bitene blir ett igjen.- - - - -


Grunnleggende ferdigheter - 12 mars 2024 - Sosiale medier


Å starte egen bedrift er veldig gøy. Men også hardt arbeid. Noen ganger er det en løsning. F.eks. når du søker jobb, men ikke finner jobb. Du lærer mye av å starte din egen bedrift. Og da har du plutselig flere jobber. Regnskapsfører, markedsfører, eget yrke, kundeservice osv.


Kaiehuset kan hjelpe deg på mange måter. Ved å lære deg nyttige dataprogrammer, om kommunikasjon eller ved å hjelpe deg med å strukturere oppgavene dine og sørge for at du gjør alt i tide. Jeg hjelper deg å bygge en liten sterk bedrift.


Ta gjerne kontakt. info@kaiehuset.no- - - - -


Prisene - 13 april 2024 - Nyheter


Fra 1. juni 2024 øker prisene på kursene / praktisk veiledning. For privatpersoner går prisen fra 375kr/time til 400kr/time. For ENK er prisen fortsatt 400kr/time. For AS går prisen fra 425kr/time til 450kr/time.- - - - -


Oppslagstavle - 27 mars 2024 - Nettside


Kaiehuset har oppdatert sine nettsider. Det finnes nå en oppslagstavle på nettsiden! På oppslagstavlen finner du invitasjoner, aktiviteter og nyheter!- - - - -


Grunnleggende dataferdigheter - 16 jan 2024 - Sosiale medier


Noen mennesker er veldig entusiastiske om AI. Ifølge dem gjør det mange ting enklere, raskere og billigere. Men er det sant? Jeg tenker at AI hovedsakelig skal skape problemer. Vil du lese mer om AI?

Her er en liste med aktuelle artikler/kilder om AI.- - - - -


Grunnleggende ferdigheter - 13 feb 2024 - Sosiale medier


Synes du det er interessant å vite hva som skjer rundt sosiale medier, f.eks. når det gjelder lover, personvern og utvikling? På Kaiehusets nettside, på siden "kilder", finner du en aktuell nyhetsoversikt.


- - - - -


Facebook - 09 nov 2023 - Informasjon


Facebook spør for tiden alle om du vil fortsette å bruke FB gratis og dermed gi tillatelse til bruk/misbruk av dataene dine eller om du vil betale for bruken av Facebook.

Dette handler ikke om annonsefri Facebook, dette handler om at du betaler for personvernet ditt. Personvern er en rettighet du har i grunnloven. Og Facebook vil nå at du skal betale for det.

Les denne artikkelen fra EDRi om dette.

https://edri.org/our-work/meta-plans-paid-subscription-for-users-who-dont-want-to-be-tracked/


"European Digital Rights (EDRi) is an association of civil and human rights organisations from across Europe. We defend your rights and freedoms in the digital environment."


 - - - - -


Twitter - 14 nov 2023 - Informasjon


Kaiehuset har vært aktiv på Twitter i mange mange år. Jeg har bygget opp mange fine kontakter og var der hver dag med stor glede. Jeg hadde ca. 380 følgere på twitter.

Dessverre har Twitter blitt til X. Plattformen er negativ og skadelig for mange mennesker. Jeg vil ikke støtte en plattform som gjør så mye skade på mennesker, samfunnet og verden. Derfor er jeg ikke aktiv på X.


Du kan følge meg på Bluesky. Ta gjerne kontakt hvis du trenger en invitasjonskode. Og/eller du kan lese innleggene her i K-avis. Jeg deler de viktigste innleggene her. Er det en sosial mediekanal hvor Kaiehuset ikke er ennå, og hvor du gjerne vil se meg? Gi meg gjerne beskjed.