Kaiehusets avis


Velkommen til K-avis, Kaiehusets avis. Med nyheter, innlegg på sosiale medier, tips og mer. Artiklene er i tilfeldig rekkefølge.- - - - -


5-årsjubileum - 08 mai 2024 - Nyheter


Fredag ​​7. juni feirer Kaiehuset 5-årsjubileum.Skriv det inn i kalenderen din og besøk nettstedet den 7. juni. Da feirer vi 5-årsjubileet sammen!- - - - -


To nye kurs - 28 april 2024 - Nyheter


Det er nå to nye kurs. "Hjelpe andre mennesker (som har problemer)" og "Forbedre samfunnet".


Mange ser at det ikke går bra, med folk rundt seg eller i samfunnet. Men de vet ofte ikke hva de kan si eller gjøre for å forbedre situasjonen. På disse to kursene lærer jeg deg hva du kan og hvordan du kan gjøre det.- - - - -


Grunnleggende ferdigheter - 12 mars 2024 - Sosiale medier


Å starte egen bedrift er veldig gøy. Men også hardt arbeid. Noen ganger er det en løsning. F.eks. når du søker jobb, men ikke finner jobb. Du lærer mye av å starte din egen bedrift. Og da har du plutselig flere jobber. Regnskapsfører, markedsfører, eget yrke, kundeservice osv.


Kaiehuset kan hjelpe deg på mange måter. Ved å lære deg nyttige dataprogrammer, om kommunikasjon eller ved å hjelpe deg med å strukturere oppgavene dine og sørge for at du gjør alt i tide. Jeg hjelper deg å bygge en liten sterk bedrift.


Ta gjerne kontakt. info@kaiehuset.no- - - - -


Grunnleggende ferdigheter - 14 mai 2024 - Sosiale medier


Hvordan har du satt opp e-postboksen din? Når du mottar e-post, legger du den i en mappe? Svarer du på den umiddelbart eller senere? Rydder du noen gang opp i e-postboksen din?


Er det bare kaos? Jeg hjelper deg gjerne med å strukturere og organisere e-postboksen og arbeidsmetoden din.- - - - -


Personlige og sosiale ferdigheter - 06 mai 2024 - Sosiale medier


Å tenke før du sier eller gjør noe er veldig viktig. I Norge sier man ofte "Du må akseptere meg som jeg er". På grunn av dette er det mange som sier og gjør ting uten å tenke først. Og det har dessverre ofte negative konsekvenser.


Mange mennesker kommuniserer på en negativ måte. Og ingen forteller dem det. Er du eller kjenner du noen som kommuniserer på en negativ måte? Nå i nettbutikken: "Positiv eller negativ kommunikasjon" En PDF med øvelser om positiv og negativ kommunikasjon.


- - - - -


Oppslagstavle - 27 mars 2024 - Nettside


Kaiehuset har oppdatert sine nettsider. Det finnes nå en oppslagstavle på nettsiden! På oppslagstavlen finner du invitasjoner, aktiviteter og nyheter!- - - - -


Personlige og sosiale ferdigheter - 23 april 2024 - Sosiale medier


Hvis vi ønsker at andre mennesker skal forstå oss bedre og føle empati, er det viktig å kommunisere godt. Jeg hører ofte folk si "Du trenger ikke å forklare" når du sier eller gjør noe som andre ikke ser ut til å forstå. Dette er kanskje bare delvis sant.


Du trenger ikke å forklare andre hvorfor du sier eller gjør noe, for å få godkjenning. Målet er ikke at den andre personen skal godkjenne eller avvise forklaringen din. Men du kan forklare det for å hjelpe den andre personen til å forstå deg bedre.


Forskjellen er at du i den første situasjonen legger makten og kontrollen i hendene på mottakeren. Og i den andre situasjonen beholder du makten og kontrollen selv. Selv om noen er uenig med deg, kan en forklaring hjelpe noen til å forstå deg bedre.


Selv om det kanskje ikke har en umiddelbar effekt, betyr det ikke at det er meningsløst. I mange tilfeller tenker folk senere på hva som ble sagt. Noen ganger tar det tid å bli forstått. Men det er bare mulig hvis du har forklart ditt syn på situasjonen.
- - - - -


Personlige og sosiale ferdigheter - 07 mai 2024 - Sosiale medier


Noen ganger sier noen noe konfronterende. Det kan noen ganger være vanskelig. I en slik situasjon blir vi ofte sinte, slutter å snakke med personen eller bryter kontakten. Reaksjonen din er veldig forståelig. Men er det virkelig det beste?


Hvis noen sier noe konfronterende, så er du ikke i fare. Den andre personen har ingen negativ mening eller intensjon om deg, men det er en situasjon der du lærer noe. Du kan bare lære av folk som også sier de tingene du trenger å lære. Og det er noen ganger konfronterende.


Så i en konfronterende situasjon er det helt ok å ta en pause eller å ta litt avstand. Men prøv å komme tilbake og fortsette kontakten. For du kan lære mye av denne personen. Han eller hun kan kanskje hjelpe deg videre i livet. Det er viktig for en god fremtid.


 - - - - -


Twitter - 14 nov 2023 - Informasjon


Kaiehuset har vært aktiv på Twitter i mange mange år. Jeg har bygget opp mange fine kontakter og var der hver dag med stor glede. Jeg hadde ca. 380 følgere på twitter.

Dessverre har Twitter blitt til X. Plattformen er negativ og skadelig for mange mennesker. Jeg vil ikke støtte en plattform som gjør så mye skade på mennesker, samfunnet og verden. Derfor er jeg ikke aktiv på X.


Du kan følge meg på Bluesky. Ta gjerne kontakt hvis du trenger en invitasjonskode. Og/eller du kan lese innleggene her i K-avis. Jeg deler de viktigste innleggene her. Er det en sosial mediekanal hvor Kaiehuset ikke er ennå, og hvor du gjerne vil se meg? Gi meg gjerne beskjed.


- - - - -


Facebook - 09 nov 2023 - Informasjon


Facebook spør for tiden alle om du vil fortsette å bruke FB gratis og dermed gi tillatelse til bruk/misbruk av dataene dine eller om du vil betale for bruken av Facebook.

Dette handler ikke om annonsefri Facebook, dette handler om at du betaler for personvernet ditt. Personvern er en rettighet du har i grunnloven. Og Facebook vil nå at du skal betale for det.

Les denne artikkelen fra EDRi om dette.

https://edri.org/our-work/meta-plans-paid-subscription-for-users-who-dont-want-to-be-tracked/


"European Digital Rights (EDRi) is an association of civil and human rights organisations from across Europe. We defend your rights and freedoms in the digital environment."


- - - - -


Personlige og sosiale ferdigheter - 22 mai 2024 - Sosiale medier


Det har vært regelen i Norge i årevis at man må akseptere alle som de er. Og hvis noen ikke kan eller vil gjøre noe, er det (nesten) ikke lov til å si noe om det. Det kommer til å endre seg. Og mange synes det er spennende. Jeg vil forklare deg noe om det.


I den nye situasjonen vil folk si noe hvis du ikke kan eller vil gjøre noe. Folk kommer ikke lenger til å akseptere alt fra deg. Men det er en viktig forskjell. De aksepterer deg som person, men ikke all oppførselen din. Og selv om det er spennende, er det også positivt.


Hvis folk ikke kan eller vil gjøre noe og ingen sier noe om det, er det lite til ingenting som vil motivere, stimulere eller inspirere deg til å lære, gjøre eller forbedre noe. Det virker fantastisk. Men det betyr at du står stille, at du går bakover, at du alltid holder deg på et lavt nivå.


Å ha et lavt nivå er ikke noe problem, hvis det virkelig er det maksimale du kan få ut av deg selv. Men mange mennesker fungerer på et lavt nivå fordi det ikke er noe som tar dem til et høyere nivå. Mange mennesker kan mye mer og kan mye bedre.


I den nye situasjonen vil du bli mye mer motivert, støttet, stimulert og utfordret til å gjøre ditt beste. Ingen kommer til å tvinge deg til å gjøre noe du virkelig ikke kan. Men folk vil at du skal gjøre ditt beste og ikke bare halv arbeid.


Det er viktig å huske at de vil at du skal gjøre DITT beste. For én person betyr det 7,2/10 og for en annen 8,5/10 og for noen andre 5,8/10. Alle tre er gode. Så lenge det er det maksimale du kan få ut av deg selv. Men ikke gi 6,1 hvis du kan gi 6,8.


Du må venne deg til det og det er vanskelig. Men det er bra for deg, for det gjør livet ditt mye bedre. Du trenger det, at folk dytter og hjelper deg litt. Hvis du gir det du kan, er det ingen som kommer til å be om mer av deg. Folk vet når du gjør ditt beste. Og det føles godt!