Informasjon om kursene / praktisk veiledning.


På denne siden finner du informasjon om kursene:


  • Windows
  • Opprydding og organisering av filer (Privat / liten bedrift)
  • Internett
  • Trygg på internett


All praktisk informasjon om kursene (varighet, metode, priser) finner du på kurssiden.

Har du spørsmål og/eller vil du starte med kurs/praktisk veiledning?

Ta kontakt via e-post. info@kaiehuset.no.
Du får vanligvis svar i løpet av noen timer.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Windows Kurs 


Ikke alle vokste opp med datamaskinen. Jeg lærer deg fra begynnelsen, alt du trenger. Jeg lærer deg å jobbe med forskjellige programmer og filer og organisere alt i mapper. Jeg forklarer betydningen av forskjellige ikoner og verktøy. Nyttige tips og triks gjør det enkelt og morsomt å jobbe med datamaskinen.


 - - - 


Opprydding og organisering av filer (privat / liten bedrift) Kurs 


Hvis du bruker datamaskinen en stund, har du ofte mange filer. Brev, dokumenter, Excel-filer, bilder, videoer. I dette kurset vil jeg lære deg hvordan du kan rydde opp i filene på datamaskinen og organisere dem pent igjen. Vi skal bl.a. snakke om filnavn, mapper og hvordan du skal rydde opp. Jeg veileder deg også underveis i prosessen og sammen løser vi eventuelle problemer. Målet er å bli kvitt filer du ikke lenger trenger og gjøre det lettere å finne andre filer igjen.


 - - - 


Internett Kurs


Hvis du kan jobbe med internett, åpner det mange dører. Søke informasjon, bestille noe, e-post, videosamtaler, bilder, videoer, sosiale medier, planlegging av en ferie, mulighetene er uendelige. Men pass på falske nyheter, svindel, phishing, hackere og andre farer.


Det skjer mye i verden, og det er mange ulike meninger om det som skjer. Jeg kan lære deg hvordan du kan følge med på globale nyheter
og hvordan du kan vurdere kvaliteten på kildene.


Lær å bruke internett trygt og på en god måte. Slik at internett kan berike livet ditt.


Vi kan også jobbe med spørsmålene dine. For eksempel om nettsider som: Google (lære å søke med Google), e-post, NAV, osv.


- - - 


Trygg på internett Kurs


I dag kan vi knapt bruke internett på en virkelig avslappet måte, fordi farer er overalt. Svindlere, hacking, falske kontoer og nettsteder. Spam i postkassen din. De generelle tipsene du finner på internett er lite nyttige. Fordi mange bruker dem «svart-hvitt». Hvis et kjennetegn er der eller ikke, er det en svindel. Det er ikke hvordan det fungerer. Og som et resultat vil du ofte gjøre feil vurderinger.

Det er bedre å lære å bedømme nettsteder, kontoer, e-poster i sin helhet. På dette kurset lærer jeg deg å bedømme nettsider og e-poster, i stedet for å lete etter et kjennetegn. Vi diskuterer også hva du selv kan gjøre for å sikre at dine kontoer, e-postadresser og andre data ikke havner i feil hender.


- - - 


For alle kurs/praktisk veiledning gjelder:

Kurset/praktisk veiledning tilpasses ditt prosjekt eller det du trenger eller ønsker å lære. Beskrivelsen på denne siden er generell. Så hvis det du ønsker å lære ikke passer til beskrivelsen av kurset/praktisk veiledning, ta gjerne kontakt for å diskutere. Kanskje jeg kan hjelpe deg likevel. Hvis jeg ikke kan hjelpe deg, sier jeg det ærlig.


Gå til kurssiden