Vi er samfunnet - Informasjon og forklaring



Det er mange problemer i samfunnet. Det synes jeg vi bør gjøre noe med. Kaiehuset startet "Vi er samfunnet" i juni 2023. Fra 1. mars 2024 arrangerer Kaiehuset "Vi er samfunnet" for andre gang.


Hele mars måned ber jeg så mange som mulig, om å gjøre så mange små aktiviteter som mulig, som bidrar positivt til et godt og trivelig samfunn.

  • Prøv å gjøre minst én aktivitet fra listen hver dag i mars.

  • Prøv å gjøre så mange forskjellige aktiviteter som mulig.
  • På denne siden skriver jeg 3 nye aktiviteter hver dag,

    de nye aktivitetene vil være på denne siden senest kl. 08:00.


Hvis du vil kan du skrive om det på sosiale medier med hashtaggen #ViErSamfunnet.

Jeg setter pris på om du deltar. Deltakelse er gratis. Noen aktiviteter koster (litt) penger. Men du bestemmer selv hva du kan/vil eller ikke kan/vil gjøre.

Prøv også å gjøre aktiviteter som du vanligvis ikke gjør eller som er en utfordring for deg. Hvis vi fortsetter å gjøre det vi alltid har gjort, kommer vi ikke videre, og blir samfunnet ikke bedre. Kanskje er det aktiviteter du allerede gjør. Veldig bra! Velg noen andre å gjøre aktiviteten med og/eller velg en aktivitet du ikke gjør ennå.


"Vi er samfunnet.
Så hvis vi ikke liker samfunnet,
må vi endre og forbedre oss
for å endre og forbedre samfunnet."

 

Kaiehuset

Premier og vinnere


Premiene:
Det er mye å vinne! Hovedpremien er et morsommere, sunnere og bedre liv for deg selv og andre. De tusenvis av mindre premiene inkluderer bl.a.: en hyggelig dag, en god følelse, respekt, takknemlighet, lærerike erfaringer, nye muligheter, le sammen, et bedre forhold, og mye mye mer. 

Grunner nok til å delta!


Vinnere:
Alle som virkelig og seriøst deltar er en vinner. Fordi du er villig til å gjøre en innsats for samfunnet og til å bidra positivt til et bedre liv for deg selv og andre. Det er fantastisk! Du er viktig for samfunnet. Jeg er stolt av deg.
Jeg er glad du er her. Tusen takk og gratulerer!


Problemer og utfordringer


Når du gjør aktivitetene, kan du eller noen andre oppleve negative følelser eller reaksjoner. Prøv å holde deg rolig. Husk at endringer ofte er vanskelige og forårsaker alle slags følelser. Det er nytt, noen ganger vet ikke folk hvordan de skal reagere, eller de er ikke vant til det. Gi det tid og rom, det går over.


Hvis du har spørsmål eller vil snakke om det, kan du gjøre det med folk rundt deg, eller du kan sende meg en mail, hvis du vil det.



Hvem kan delta?


Alle kan delta. Fattig, rik, ung, gammel, feit, tynn, eller noe i mellom. Uavhengig av kjønn, hvem du elsker, hvor du er født, hudfarge, utdannelse, hvor du bor osv. Delta kun hvis du virkelig er villig til å gjøre en seriøs innsats for et bedre samfunn.

Om Vi er Samfunnet.

Problemer som finnes i samfunnet i 2024 er f.eks at folk har problemer og ikke vet hvordan de skal løse dem. At folk synes det er vanskelig å kommunisere. At folk er alene, ikke har venner, gode relasjoner eller nettverk. Aktivitetene som deltakerne i «Vi er samfunnet» kan gjøre er små og enkle, gjennomførbare for alle i hverdagen. Med disse aktivitetene jobber vi med disse problemene.


Hvordan velge en aktivitet?

Hvis du synes det er vanskelig å velge en aktivitet, skriv tallene til aktivitetene på små papirlapper, brett papirlappene og legg dem i en bolle. Velg et stykke papir, se hvilket nummer/aktivitet det er og gjør den aktiviteten.


- Aktiviteter med forklaringer i rekkefølge. (Linken vil være tilgjengelig 1. mars)



Tips og ideer


Hvis du vil, kan du ta bilder av aktivitetene du gjør, av deg selv som gjør det.(Husk personvernreglene hvis du vil dele bildene på nett.) Du kan lage en journal eller et album med historier, opplevelser og bilder. 


Du kan skrive ut kalenderen (PDF - gratis) og skrive ned hver dag hvilken aktivitet du gjorde. Hvis det er aktiviteter du vil gjøre regelmessig eller bli minnet på regelmessig, kan du bruke en oppgave-app.

Kontakt


Har du spørsmål, tilbakemeldinger, et tema som virkelig burde få mer oppmerksomhet i samfunnet, tips og/eller ideer?

Du kan sende meg en e-post. info@kaiehuset.no