Kurs / praktisk veiledning.


Kaiehuset tilbyr ulike kurs/praktisk veiledning relatert til grunnleggende dataferdigheter
og personlige og sosiale ferdigheter.


Kursene er timebasert. Du bestemmer selv om og når du vil ha kurs.

Bare en eller noen få ganger. Regelmessig noen dager / uker / måneder på rad, eller når det passer deg.


Kursene starter med det grunnleggende. Informasjonen blir stadig mer omfattende og utdyper de enkelte emner. Hvis vi kommer til noe i kurset som ikke er nyttig eller interessant for deg, kan vi hoppe over det. Vi bruker kun tid/oppmerksomhet på det du trenger. Og hvis du etter første kurstime tror du har lært nok, så stopper vi. Hvis du vil lære mer, gjør vi en ny avtale. Og neste gang vil vi fortsette med kurset der vi stoppet.

Er du usikker på hvilket kurs du skal velge? Har du spørsmål? Send meg gjerne en epost.

Grunnleggende dataferdigheter


For datakursene anbefaler jeg sterkt at du jobber på din egen datamaskin, laptop eller nettbrett. Derfor kan kurset også gjøres hjemme hos deg. Hvis du låner en datamaskin, er du ikke kjent med hvordan datamaskinen fungerer. Programmene kan være forskjellige, og når du kommer hjem og starter din egen maskin, vet du kanskje ikke lenger hvordan du gjør det. Fordi alt ser annerledes ut igjen. Derfor er det viktig å bruke ditt egen utstyr. Kursene handler om å jobbe på datamaskin, laptop eller nettbrettet. Du kan ikke gjøre disse kursene på smarttelefonen din.


Kursene: • Avtale uten spesifikk kurs og/eller andre programmer - Les mer »

  F.eks. Gmail, Monday, Google Forms, osv.


Firkantede grå kort med en hvit firkant med på hvert kort et ikon av ofte brukte funksjoner av dataprogrammer på det. Høyttaler, saks, søppelbøtte og så videre.

Hvorfor ta kurs/praktisk veiledning?


Det kan være ulike grunner for å ta kurs/praktisk veiledning.

En grunn kan være at du ikke har lært visse ferdighetene, bare har lært dem i begrenset grad, eller ikke har lært dem så godt. Kanskje har situasjonen din endret seg, som gjør at du trenger ferdighetene nå eller i fremtiden.

En annen grunn kan være at du er i en vanskelig situasjon og har problemer eller utfordringer. Da kan det være nyttig å lære verktøy og ferdigheter. Slik at du kan forbedre situasjonen og løse eller forebygge problemene og utfordringene.


Kanskje kjenner du noen du kan spørre som kan gjøre det for deg, men er det lettere og bedre å kunne gjøre det selvstendig. Kanskje kan du lære det selv eller finne ut selv hvordan du kan gjøre det, men er det enklere, bedre og raskere hvis noen lærer det deg strukturert. Det kan også være fint å gjøre det sammen med noen, å lære det av noen, slik at du får gode tips og blir støttet og oppmuntret.


Grunnleggende dataferdigheter og personlige og sosiale ferdigheter er som å kunne lage mat, kjøre bil og snakke et annet språk. Du trenger det kanskje ikke hele tiden, men det kan være nyttig i forskjellige situasjoner og hjelpe deg å gjøre ting bedre eller enklere. Jo flere verktøy og ferdigheter du kan bruke, jo enklere og bedre kan du fungere i hverdagen.Andre spørsmål

Det er mulig å gjøre avtaler uten å ta spesifikke kurs, for eksempel om du har andre spørsmål om dataprogrammer eller personlige og sosiale ferdigheter. Husk: Jeg kan lære deg kunnskap og ferdigheter som en lærer/coach. Jeg kan ikke hjelpe deg med tekniske dataspørsmål eller med større og mer alvorlige situasjoner som krever hjelp av en psykolog.Tre vertikale kort på rad, i grønt, gult og rødt. Med på hvert fargede kort et gjennomsiktig kort med en hvit overkropp, uten øyne, nese, munn, ører.

Personlige og sosiale ferdigheter


Et kurs om personlige og sosiale ferdigheter kan være litt spennende. For eksempel fordi det handler om deg selv, eller fordi det handler om følelser. Ved å stille spørsmål, samler vi informasjon om hva som skjer og hvorfor. Vi gjør dette for å øke bevisstheten. Dette gjør det enklere å finne og anvende løsninger. Derfor ser jeg på kjernen og bygger et solid grunnlag med deg. Et solid fundament reduserer din usikkerhet og øker din selvtillit. Hvis du kan lære disse ferdighetene på en god måte, vil du dra nytte av det hele livet ditt.

Kursene: • Planlegging, organisering og gjennomføring av oppgaver hjemme - Les mer »


 • Planlegging, organisering og gjennomføring av oppgaver
  på jobb eller i egen bedrift - Les mer »
 • Sosial atferd og kommunikasjon i hverdagen 1 - Det grunnleggende - Les mer »


 • Sosial atferd og kommunikasjon i hverdagen 2 - Godt og grundig - Les mer »


 • Sosial atferd og kommunikasjon i hverdagen 3 - Digitalt og på nett - Les mer »  • Avtale uten spesifikk kurs / Andre spørsmål - Les mer »

   F.eks. Å være god nok, ensomhet, mobbing, osv.
Praktisk informasjon om kursene


Du kan ta kurset individuelt eller i en liten gruppe med maksimalt 4 personer. F.eks. sammen med din søster, bror, slektninger, venner, partner eller kolleger.


Hvis du tar et kurs bestemmer du selv om og når du vil ha oppfølging.

Bare en eller noen få ganger. Regelmessig noen dager / uker / måneder på rad, eller når det passer deg.


Kurset holdes via videosamtale.
Hvis du bor/jobber i nærheten, kan jeg komme til deg (avhengig av avstand). Eller vi kan møtes på et offentlig rolig, avtalt sted, f.eks et møterom. 


Når du tar et (online) kurs relatert til grunnleggende dataferdigheter, er det best om du jobber på datamaskinen og også starter møtet der. Så du kan dele skjermen din om nødvendig. Jeg kan da ikke gjøre noe på datamaskinen din, men jeg kan kun se hva du gjør på datamaskinen din. Dette gjør det lettere å påpeke og forklare hva du skal gjøre.


Ta notater med penn på papir. Hvis du ønsker å gjøre et opptak av kurset, vennligst diskuter dette på forhånd. Respekter lærerens personvern og ikke gjør opptak hvis det ikke er absolutt nødvendig. Opptaket er kun til personlig bruk og kan ikke deles på internett.


Betaling er med bankoverføring, Vipps, eller kontant. For kurs eller prosjekter med annen varighet gjelder en annen pris.

- - - 


Prisene nedenfor er gyldige fra 1. juni 2024. Med 1 lærer og 1-4 deltakere om gangen. Online minst 1 time om gangen, offline minst 2 timer om gangen,


Type deltaker

Pris per person

Ufør
Student

Pensjonist

Ta kontakt for prisen.

Privatperson

Online: 400kr per time
Offline: 800kr per 2 timer

ENK

Online: 400kr per time
Offline: 800kr per 2 timer

AS

Online: 450kr per time
Offline: 900kr per 2 timer


Organisasjoner
Store selskaper

Kommuner


Ta kontakt for prisen.

Har du ikke så mye penger, men trenger du et kurs / praktisk veiledning?

Si ifra når du tar kontakt. Da gjør vi på forhand gode avtaler
om kostnader og betaling.